ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΟΣ-ΟΥΖΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΧΗ

ΤΙΜΗ: 10 ευρώ

Θα αναχωρήσουμε στις 2.30 μ.μ. με προορισμό τον Άγιο Ιωάννη τον Μακρινό, όπου και θα προσκυνήσουμε. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος – Μακρινός Βρίσκεται στους πρόποδες των Γερανείων (υψόμετρο 200μ.), ΒΔ των Μεγάρων. Απέχει 22 χλμ. από αυτήν και 3,5 χλμ. από την παραλία «Ντουράκο» του Αλεποχωρίου. Η μονή σήμερα είναι γυναικεία με πολλές μοναχές, μεγάλη πνευματική άνθηση και πανελλήνια ακτινοβολία.

Αμέσως μετά, θα συνεχίσουμε για την Πάχη για ουζάκι, το μοναδικής ομορφιάς ψαροχώρι, μόλις 30΄από την Αθήνα που λίγοι γνωρίζουν.

Βρίσκεται νότια των Μεγάρων, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από την Σαλαμίνα. Στη θέση της Πάχης βρισκόταν, στην αρχαιότητα η αρχαία Μεγαρική πόλη, Νίσαια. Απέναντι της είναι δύο νησιά, το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης, στο οποίο, έχουν δωμάτια οι Προσκόποι. Οι κάτοικοι του ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την αλιεία.

Στο γραφικό αυτό ψαροχώρι, μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού, αλλά και να πιείτε τον καφέ σας έχοντας θέα ολόκληρο το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα. Διαθέτει αρκετές ταβέρνες και καφετέριες. Επιστροφή στις 10μ.μ. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

©2019 suntravel.gr is made with by