12-17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ-ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ

4 ημέρες καθαρές στην Ρόδο + δύο στο καράβι με Πρωινό και Δείπνο Δεκαπενταύγουστο στο Νησί των Ιπποτών

Αναχώρηση:  Τετάρτη 12/08/2020

Επιστροφή: Δευτέρα  17/08/2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΡΟΔΟΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση με το πλοίο στις 18:00 . Διανυκτέρευση εν πλω.

1η ΗΜΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΡΟΔΟΣ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Πρωινό  και ανοίγουμε και αμέσως μετά ξεκινάει η ξενάγηση στην πόλης της Ρόδου.Πρώτα θα επισκεφθούμε το Λόφο του Μόντε Σμίθ με τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης, του Ναού του Απόλλωνα και του Αρχαίου Σταδίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανοραμικά την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, της πόλης των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννου με το περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου ανηφορίζοντας την οδό των Ιπποτών, νιώθεις το χρόνο σταματημένο. Έπειτα, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μαντράκι. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΦΑΛΗΡΑΚΙ – ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ– ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Μετά το πρόγευμα, επισκεπτόμαστε τη Φιλέρημο. H Φιλέρημος είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρόδου, κυρίως λόγω της μονής της Παναγίας της Φιλέρημου που βρίσκεται εκεί και της ωραίας ανακαίνισης της από τους Ιταλούς προπολεμικά.  Στο κάστρο διακρίνονται διάφορες οικοδομικές φάσεις: Αρχαία, Βυζαντινή, Ιπποτική (1480), και Τουρκοκρατίας (16ος -19ος αι.).Το όνομα «Φιλέρημος» πρωτοεμφανίζεται σε χρονικό της εποχής του Μιχαήλ Παλαιολόγου (τέλη 13ου αι.) και σχετίζεται με τη μοναχική ζωή. Φαίνεται ότι από τότε υπήρχε ήδη εκεί (και) μοναστήρι.
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ:
Η Κοιλάδα των Πεταλούδων ξεχωρίζει για το εξαιρετικό φυσικό κάλλος και βέβαια τους φτερωτούς «κατοίκους» της. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, και είναι ένας από τους σπάνιους βιότοπους της Ευρώπης. Η περιοχή είναι το καλοκαιρινό «καταφύγιο» της πεταλούδας της Ρόδου που ονομάζεται Πεταλούδα η Τετραγωνόστικτος ή Panaxia Quadripunctaria. 
ΤΣΑΜΠΙΚΑ:
Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου είναι αυτή της Τσαμπίκας. Η παραλία της Τσαμπίκας πήρε το όνομάτης από την Μεγαλόχαρη Παναγιά Τσαμπίκα που σκεπάζει ολόκληρο το νησί της Ρόδου από ψηλά η Προστάτιδα της Ρόδου η Παναγιά Τσαμπίκα δυναμώνει με τα θαύματα της τη πίστη του κόσμου. Η ιστορία θέλει την εικόνα της Παναγιάς της Τσαμπίκας να έρχεται στη Ρόδο από την Κύπρο, από το Μοναστήρι της Παναγιάς του Κύκκου. Χρόνος για μπάνιο στην Παραλία της Τσαμπίκας και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΡΟΔΟΣ- ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ- ΣΥΜΗ- ΡΟΔΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στην πόλη της Ρόδου και επιβίβαση για την πανέμορφη Σύμη.
Το χωριό του Πανορμίτη βρίσκεται 12 χλμ νότια της Σύμης, είναι αρκετά γραφικό και μια από τις πιο σημαντικές περιοχές στην Σύμη.
Το μοναστήρι του 18ου αιώνα, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα και φαίνεται από το κατάστρωμα του πλοίου προσφέροντας ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα. Προστατεύεται από την είσοδο που οδηγεί σε ένα ευρύ λιμάνι και μια μικρή παραλία με ψιλή άμμο, που είναι συνήθως άδεια. Το ενετικό μοναστήρι έχει μεγάλα αντικείμενα, όπως πολυελαίους αντίκες, και μια εντυπωσιακή ασημένια εικόνα του Ταξιάρχη, που είναι ο πολιούχος του νησιού και προστάτης των ναυτικών. Επιπλέον, το μοναστήρι φιλοξενεί δύο μικρά μουσεία που προσελκύουν επίσης πολλούς επισκέπτες. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ζητούν τη χάρη του Αρχαγγέλου είναι αναγκαία να προσφέρουν κάτι για ανταπόδοση. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από χρυσό ή ασήμι, και μερικά από αυτά έχουν επίσης τεθεί σε φιάλες από τους ναυτικούς για προστασία.

4η ΗΜΕΡΑ : ΡΟΔΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ

Μετά το πρόγευμα , συνεχίζοντας την γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμαστε τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού. Ο Κλεόβουλος, Λίνδιος είναι ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδα που έζησε και αποφάνθηκε (πάν μέτρον άριστον)

Η Λίνδος ήταν ένα κέντρο της πολιτισμένης ζωής, της τέχνης και του πολιτισμού. Ο ναός της Αθηνάς χτίστηκε από Κλεόβουλο στο 550 π.Χ. και ξαναχτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. με τη μορφή που βλέπουμε σήμερα.
Ο Απόστολος Παύλος έζησε στην Λίνδο και ίδρυσε την εκκλησία Ροδιακή και έδωσε το όνομά του στο κόλπο του Αγίου Παύλου.
Όταν ο Ελληνιστικός και Βυζαντινός κόσμος έπεσε στα χέρια των Σαρακηνών επιδρομέων, οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη κατέλαβαν το νησί.
Οχύρωσαν την Ακρόπολη, ενσωματώνοντας την παλιά βυζαντινή εκκλησία που είναι ακόμα ορατή.
Η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Παναγίας χτίστηκε από τους Ιππότες τον 14ο αιώνα και τοιχογραφήθηκε από τον Γεώργιο της Σύμης με το παραδοσιακό στυλ το 1779.
Επιστροφή στην Ρόδο, ελεύθερος χρόνος στο νησί για τα τελευταία ψώνια, επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στον Πειραιά.

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πούλμαν
• 3 διανυκτερεύσεις Venezia Resort Hotel στο πανοραμικό Φαληράκι
• Σερβιριστό Πρωινό-Δείπνο από τον Μπουφέ
• Εισιτήρια Πλοίου σε κατάστρωμα Πειραιά Ρόδο
• Αρχηγός συνοδός του γραφείου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α
Μονόκλινο: 400€
Δίκλινο: 330€
Τρίτο άτομο : 320€
Παιδικό έως 10 ετών : 140€
Δυνατότητα αναβάθμισης σε καμπίνα επιβάρυνση:
σε τετράκλινη και Δίκλινη

Πειραιάς – Ρόδος

30 € το άτομο σε καμπίνα Α4

35 € το άτομο σε καμπίνα ΑΒ2 (πάνω-κάτω κρεβάτια)

Σε ότι αφορά τις καμπίνες, μπορούν να διατεθούν ως μονόκλινες και δίκλινες, ή ως 3/4κλινες αλλά μόνο από μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σημειώσεις :
Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί
για την καλύτερη διαμόρφωση του προγράμματος

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Ο φόρος διαμονής ανά δωμάτιο είναι 4€ ανά ημέρα
και καταβάλλεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο.
Κρουαζιέρα: Ρόδο Πανορμίτη Σύμη Ρόδο : 25€


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

©2019 suntravel.gr is made with by