ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ: 10 ευρώ

Αναχώρηση στις 2.30 π.μ. με προορισμό το πανέμορφο Λουτράκι. Αρχικά θα επισκεφτούμε για προσκύνημα  την Παναγία Γιάτρισσα .

Στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου προβάλλει επιβλητικά ο ναός της Παναγίας της Γιάτρισσας, της Μεγαλόχαρης, ως ακλόνητος στυλοβάτης της πίστης των κατοίκων.

Στο εσωτερικό του φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που έχει σπουδαία καταγωγή και ιστορία.

Η εικόνα ανήκε σε κάποια γυναίκα που ονομαζόταν Μαρία και η οποία από το 1920 συνήθιζε να επισκέπτεται το Λουτράκι για τις καλοκαιρινές της διακοπές και να μένει στο σπίτι της γερόντισσας Μαρίας Σώκου.

Σε ένα από τα ταξίδια της δώρισε στη σπιτονοικοκυρά και φίλη της μία εικόνα της Παναγίας, που είχε φέρει από τα Ιεροσόλυμα. Η εικόνα, διαστάσεων 0,57Χ0,49μ, απεικόνιζε τη Μεγαλόχαρη σε νεαρή ηλικία να κρατάει το θείο βρέφος. Η Μαρία πέθανε, όπως είχε προμαντέψει, είκοσι μέρες αφότου είχε παραδώσει την εικόνα και η Μαρία Σώκου φύλαξε το πολύτιμο δώρο της προσφέροντας ελπίδα και παρηγοριά σε όσους ζητούσαν τη βοήθεια της Παναγίας. Αμέτρητα ήταν τα θαύματα που πραγματοποιήθηκαν τότε και η φήμη της εικόνας γρήγορα εξαπλώθηκε και έξω από το Λουτράκι.

Το 1928 θεμελιώθηκε μία πρώτη εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, όμως αποδείχθηκε μικρή για τους πιστούς και έτσι το 1960 κτίστηκε μία νέα, μεγαλύτερη.Στις 8 Σεπτεμβρίου εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια η χάρη της Παναγίας της Γιάτρισσας και την παραμονή γίνεται η περιφορά της εικόνας με πλήθος πιστών να προσέρχονται από όλη την Ελλάδα.

Αμέσως μετά θα απολαύσουμε το απογευματινό μας μπάνιο στα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Λουτρακίου. 

Επιστροφή αργά το απόγευμα.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

©2019 suntravel.gr is made with by