Από τα καταπράσινα πεύκα ως τα γεμάτα μπαρ και εστιατόρια, η Σκιάθος σας καλεί να μπείτε στο κλίμα της και να την ανακαλύψετε!

Θα κάνουμε μπάνιο στις μαγευτικές Κουκουναριές, την παραλία με τα καταπράσινα και πεντακάθαρα νερά, παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της! 

Θα  χαλαρώσουμε, θα κάνουμε yoga δίπλα στο κύμα και θα αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας το στρες , θα περπατήσουμε μέσα στο πευκόδασος, γύρω από τον προστατευμένο υδροβιότοπο και θα ανακαλύψουμε μαζί την Χώρα της Σκιάθου! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση  στις 05:00 το πρωί από Πειραιά, Σύνταγμα στις 05:20 π.μ.και Ομόνοια 05:30π.μ.  με προορισμό το λιμάνι της Γλύφας . Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο και μετά από περίπου  2 ώρες ταξίδι φτάνουμε στην παραλία των  Κουκουναριών, στο δυτικό τμήμα του νησιού.  Η μεγαλύτερη και ομορφότερη παραλία της Σκιάθου, φημισμένη σε  για τα πεντακάθαρα νερά της σε συνδυασμό με τα πεύκα που φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα! 

Η παραλία Κουκουναριές ανήκει στις καλύτερες παραλίες στη Μεσόγειο και είναι γνωστή και με το όνομα “Χρυσή Άμμος”, αφού η άμμος της είναι πολύ ψιλή και μοιάζει να λάμπει κάτω από τον ήλιο. Η παραλία συνορεύει με τον υδροβιότοπο της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας Στροφυλιάς όπου υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο μέρος για τα ζώα. 

Θα παραμείνουμε στις Κουκουναριές για περίπου δυόμισι ώρες και αμέσως μετά  θα επισκεφτούμε το λιμάνι του νησιού.

Εδώ βρίσκουν σημείο για να «δέσουν» πολλά σκάφη αναψυχής τα οποία «οργώνουν» το Αιγαίο. Αυτό εξάλλου είναι και το στοιχείο που δίνει στο νησί ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα κοσμοπολίτικου προορισμού. Όσο αφορά στον οικισμό θα ενθουσιαστείτε από τα πλακόστρωτα μονοπάτια, αλλά και από τα πανέμορφα ολόλευκα σπίτια.

Εδώ επίσης θα δείτε και τα κτίρια του παλιού σχολείου όπου σήμερα είναι το πολιτιστικό κέντρο του νησιού καθώς και το σπίτι-Μουσείο  του αγαπημένου μας Παπαδιαμάντη.

 Θα απολαύσετε το γεύμα σας σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες της γραφικής παραλίας με φόντο το Μπούρτζι.

To Μπούρτζι είναι ένας κατάφυτος λόφος σε μια μικρή χερσόνησο που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και όπου παλιά υπήρχε ενετικό κάστρο. Σήμερα δεν σώζεται τίποτα, εκτός από κάποια ίχνη των τειχών.

Ιστορία

Η παράδοση λέει ότι το κάστρο στο Μπούρτζι ιδρύθηκε στα χρόνια της Α’ Ενετοκρατίας από την οικογένεια Γκίζι, που έγιναν κυρίαρχοι το νησί το 1207, μετά την άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους.

Το καραβάκι αναχωρεί γύρω στις 17:15 για την Γλύφα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
05:00 – 23:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Γλύφα – Κουκουναριές – Γλύφα
 Μεταφορά με πούλμαν
 Αρχηγός εκδρομής
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Επιπλέον φαγητά, ποτά και προσωπικά έξοδα.