ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑ-ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 29 ευρώ

Αναχώρηση ώρα 07.00 π.μ.  Επιβίβαση στο φεριμπότ και μετά από σύντομο ταξίδι (07.45 – 09.00) άφιξη στην Αίγινα, το πανέμορφο νησί του Σαρωνικού.  Το λιμάνι της Αίγινας, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά, τα αραγμένα καΐκια-πλωτά μανάβικα και τα αμαξάκια, έχει κάτι από ατμόσφαιρα παλιάς ελληνικής ταινίας.

 

Αμέσως θα ξεκινήσουμε με προορισμό τον  ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ για προσκύνημα.Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού και τόπο έλξης για τους επισκέπτες του οι οποίοι συρρέουν στο σημείο κατά χιλιάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να προσκυνήσουν και να θεραπευθούν. Θεωρείται θαυματουργό καθώς ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι ένας σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο οποίος πιστεύεται ότι πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για τον ναό της Αφαίας. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (έξοδα ατομικά).Ο Ναός της Αφαίας είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που μπορεί κανείς να δει στο νησί της Αίγινας. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160 μ, περιτριγυρίζεται από πεύκα και ξεχωρίζει για τη μοναδική ενέργειά του.

Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην καταπράσινη και πευκόφυτη Αγία Μαρίνα με την υπέροχη αμμώδη παραλία.

Στη συνέχεια, αφού περάσουμε μέσα από φυστικιές , θα καταλήξουμε στην πόλη της Αίγινας . Εκεί θα γευματίσουμε και θα απολαύσουμε τον καφέ μας, τα παραδοσιακά γλυκά του νησιού και την βόλτα μας  στο πανέμορφο λιμάνι. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μια βόλτα στην παραλία με τις άμαξες που βρίσκονται στο λιμάνι, και περιμένουν τους επισκέπτες να κάνουν μια ρομαντική διαδρομή.

Μια βόλτα με την άμαξα, παρακαλώ!

Οι μόνιππες άμαξες της Αίγινας είναι κλασική αξία ή για άλλους μία ρετρό εμπειρία! Ξεκινούν από το λιμάνι και μέσα σε 20’ διανύουν τη χαρακτηριστική Αιγινήτικη παραλιακή περατζάδα.

Μία βόλτα με την άμαξα αποτελεί το καλύτερο μέσο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αίγινας. 

Ακόμα, όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεπτεί το κάτασπρο εκκλησσάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται πάνω στο λιμάνι και να ανάψει ένα κεράκι ή να επισκεπτεί  τη βιβλιοθήκη και το Καποδιστριακό Κυβερνείο.

Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το φεριμπότ για επιστροφή στον  Πειραιά (στις 21.00μ.μ.)

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

©2019 suntravel.gr is made with by